Menekşedeki pamukçuk nasıl geçer? Menekşe doğası gereği çok sıcak ve çok soğuktan hoşlanmayan bir çiçektir. Menekşeyi rahatsız eden sorun, mevsim geçişlerinde iklimin fazla nemli olması ve bunun çok uzun sürmesidir. İşte bu nem, menekşede pamukçuk oluşmasına neden olur. Bitmek bilmeyen nem, çiçekte pamukçuklara elverişli bir ortam hazırlar. Kendini yeterince kurutamayan menekşe, buna daha fazla karşı koyamaz. Pamukçuklar tüm menekşeyi sarar, hatta komşu menekşelere bile sıçrar. Bir defa bulaştı mı kurtulması neredeyse imkansız hale gelir.
Sizin o tek bir yapraktan, günlerce bekleterek çillendirdiğiniz katmer katmer menekşe tam da evinizi güzeleştirecek derken, pamukçuk oluvermiş!
Merak etmeyin, pamukçuktan kurtulmanın çok kolay, doğal bir yolu var.
Menekşedeki pamukçuk nasıl geçer? Bir çay kaşığı arap sabunu, yarım çay kaşığı sirke ile karıştırılıp çiçeklerin yaprak ve sap kısımları silinirse pamukçuktan eser kalmaz. Hatta çiçeğin toprağında da pamukçuk izlerine rastlarsanız toprağını da değiştirmelisiniz. Hatta bu karışımdan köklerine de dökün . Sonra yeni toprağa çiçeğinizi dikin. Böylelikle göreceksiniz ki çiçeğiniz eskisinden daha canlı ve diri olacak.
Şu anda sayfada hasta menekşem ile tedaviden sonraki menekşemin resimlerine bir göz atın. Farkı kendi gözlerinizle göreceksiniz.
Eğer bunlarla uğraşamam, menekşeyi feda etmeyi göze alırım, diyorsanız, durun! Çiçeğinizi feda etmeyin. Bir satıcıdan (fungisit) adlı ilacı alarak çiçeğinizin üzerine püskürtün ve onun hayatını kurtarın.
Sayfamızın tarım kategorisinde ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir linki buraya bırakıyorum. Bir göz atın lütfen. Farklı bir adresten bilgi almak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz. Her şey menekşe için 🙂